Bij de Inuit op Groenland

Sisimiut, een klein stadje in Groenland, vormt het decor voor een indrukwekkend experiment rond energiebesparing en testen. Een samenwerking van de Technische Universiteit van Denemarken en het Center for Arctic Technology. Sisimiut ligt in het gebied waar de Inuit (Eskimo's uit Groenland) leven en vormt het laatste havenstadje in het noorden van Groenland dat het hele jaar door ijsvrij blijft. Het Low Energy Arctic House, een volledig houten testhuis, wordt blootgesteld aan weersomstandigheden van -20° C tot +20°C, met sneeuw in de winter en extreme UV-straling in de zomer.

De initiatiefnemers gebruiken CetaBever-producten voor de beste bescherming voor houten gevels én vanwege de uitstekende houdbaarheid van kleuren in alle omstandigheden. Voor de beglazing, ramen, vloer- en dakisolatie, elektriciteit en energie werd een beroep gedaan op de meest vooraanstaande fabrikanten en leveranciers.

Voor de gevelbetimmering van dennenhout wordt onder meer de milieuvriendelijke High Solid-technologie gebruikt.

 

Het Low Energy Arctic House (in Groenland)
koos voor dennenhout als gevelbetimmering, maar goede alternatieven zijn vuren, grenen, pine en vooral (red)ceder. Die kan je het beste verduurzamen door

Cetabever Buitenbeits Transparant te gebruiken. Tip: breng de beits bij gevelbetimmeringen aan op alle kanten van het hout (ook de achterzijde) voor extra duurzaamheid.

 

Houtbescherming

Hout is een prachtig en sterk natuurproduct Een goede beits maakt het nog sterker of mooier dan het al is.

Lees meer

Kwaliteit

Vooroplopend in technologie voor uw hout, maar in de eerste plaats voor uzelf.

Duurzaamheid

Dagelijks werken we verder aan nieuwe recepten en formules.

Lees meer

Historie

De oprichters waren de heren De Lange, Van Steenhoven Sr. en Rozendaal.

Lees meer