Hero Image

SCHUUR & TUINHUIS

Bescherm je tuinhout tegen houtrot

 

Wil je lang kunnen genieten van je schuur of tuinhuis? Dan is het belangrijk om je hout op de juiste manier te beschermen.

CetaBever Schuur- & Tuinhuisbeits:

  • Is beschikbaar in zowel transparante als dekkende kleuren
  • Beschermt je hout tot wel 5 jaar
  • Beschermt al tegen regen, 1 uur na aanbrengen
  • Is vocht- en weersbestendig
  • Snel en gemakkelijk, volgende laag kun je al na 4 uur aanbrengen
Stappenplan; hoe beits ik mijn meubel?

Zie ons Schuur- & Tuinhuis project onder tips en advies

Voordat je aan je klus begint is het belangrijk om goed na te denken wat je wilt.

Dekkend vs. transparant
Beits is er in twee varianten; transparant en dekkend. Met transparant bedoelen we dat na afwerking het hout nog steeds zichtbaar is. Dit betekent echter niet dat het in kleur te krijgen is, transparante beits is in diverse tinten verkrijgbaar. Met een dekkende beits bedoelen we dat de ondergrond met een dekkende kleur behandeld wordt. De ondergrond is dan nagenoeg niet meer zichtbaar. Bedenk wel dat een beits deels in het hout trekt, waardoor ook bij een dekkende beitslaag de nerf nog wel licht zichtbaar kan zijn. Dit in tegenstelling tot een lak, die de eigenschap heeft om meer bovenop het hout te liggen. Hierbij speelt naast het aantal lagen ook de ondergrond, dus het soort hout en de kleur van het hout, een grote rol.
CetaBever biedt zowel dekkende kleuren op de mengmachine als kant-en-klaar.

Let op! CetaBever Schuur- & Tuinhuis dekkend zwart komt grijs over als je het blik opent, hij droogt wel zwart op. Om een dekkend resultaat te krijgen is het bij zwart echt nodig om drie lagen aan te brengen.

CetaBever Hou't simpel