Hero Image

HOUTKLUS BINNEN

CetaBever Binnen assortiment

 

CetaBever biedt een compleet assortiment producten voor het beschermen van al jouw houtwerk binnenshuis. De producten van CetaBever zijn:

  • Eenvoudig te verwerken
  • Van hoge kwaliteit; lange duurzaamheid
  • Geurarm
  • Watergedragen; dus minder mileubelastend & beter voor je eigen gezondheid!

 

Verschil tussen beits en lak

Het CetaBever binnen assortiment biedt zowel beitsen als lakken. Met binnenbeitsen verzorg je het hout van binnenuit, waarbij de natuurlijke houtkleur behouden blijft. Met CetaBever binnenlakken zorg je voor een stoot- en krasvaste bescherming, dus de ultieme bescherming. De CetaBever Natuurlijk Effect binnenlakken zijn daarnaast verrijkt met natuurlijke oliën. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk mat effect. De CetaBever Natuurlijk Effect binnenlakken bieden dus optimale bescherming, maar met behoud van de natuurlijke uitstraling van het hout. Een groot voordeel van alle CetaBever binnenbeitsen en -lakken is dat je geen grondlak hoeft te gebruiken.

Wat is vernis?
Vernis is eigenlijk gewoon een transparante kleurloze lak. In het CetaBever
assortiment noemen we dit ‘Blank”.

houtklus binnenassortiment

Stappenplan; hoe beits ik mijn meubel?

 

Benodigdheden

  • CetaBever Deur, Kozijn & Meubelbeits
  • Kwast en/of roller
  • (Eventueel) Schuurmachine
  • Schuurpapier

 

Voorbereiding
Goed roeren. Niet verwerken beneden de 10°C. Bij nieuw hout kan de beits direct worden opgebracht. Bij behandeld hout is het belangrijk de intacte lak- en beitslagen in goede staat te ontvetten met Alabastine Verfreiniger, grondig schoon te maken en te schuren. Mochten er scheuren of gaten in het hout zitten, repareer deze dan met Alabastine Kneedbaar hout. Na de reparatie nog even de gerepareerde plekken schuren, schuur dan in de richting van de houtnerf. Bij behandeld hout welke je wilt veranderen van kleur, verwijder de beits of lak laag volledig.

CetaBever binnenbeits                                                                    

Stap 1
Nu kun je beginnen met beitsen. Beits altijd met de nerf mee. Let erop dat je druppels meteen weg veegt. Laat het hout na de eerste laag minimaal 4 uur drogen voordat je de volgende laag aan brengt.
 

Stap 2
Schuur het hout lichtjes. Hierna kun je de tweede laag beits aanbrengen. Afhankelijk van de kleur en het hout kun je nog een derde laag aanbrengen. Het aantal lagen en de kleur van het hout bepalen uiteindelijk de eindkleur.