Hero Image

OVERIG TUINHOUT

Verschillende projecten

 

Het is belangrijk om je tuinhout te beschermen tegen weersinvloeden. Regenbuien, UV straling en andere weersinvloeden kunnen je hout aantasten wat kan leiden tot houtrot, schimmels en vergrijzing.

CetaBever biedt een compleet assortiment voor het beschermen van je tuinhout. Bekijk hier de tips & Advies over het beschermen van je Schuur of Tuinhuis. Lees dit artikel als je wilt weten hoe je het beste je Tuinmeubels moet behandelen

Schutting

Voor het beschermen van je schutting, heeft CetaBever speciale Schuttingbeits. Deze biedt bescherming tot wel 3 jaar en is aan te brengen met de CetaBever Tuinhoutsprayer. Deze sprayer maakt het makkelijk om op je schutting op een snelle en gemakkelijke manier een egaal eindresultaat te krijgen. CetaBever schuttingbeits is beschikbaar in verschillende kleuren van Blank tot Antraciet en in Metallic kleuren (Metallic is niet te gebruiken in combinatie met de Tuinhoutsprayer).  

Vlonder & Terras

Je kunt ervoor kiezen om je Vlonder of Terras te beschermen met olie of met beits. CetaBever Vlonder- & Terrasbeits biedt bescherming tot wel 3 jaar. De beits is beschikbaar in zowel blank als teak. Olie verrijkt de natuurlijke houtkleur en geeft het hout zijn natuurlijk matte uitstraling. Olie biedt over het algemeen een minder lange bescherming dan beits.

Pergola's speeltoestellen en ander Tuinhout

Wil je ander Tuinhout beschermen tegen invloeden van buitenaf, dan is de CetaBever Tuinhoutbeits een goede oplossing. Deze is beschikbaar in zowel dekkende als transparante kleuren. De dekkende CetaBever Tuinhoutbeits is zelfs beschikbaar via de mengmachine in elke gewenste kleur. Tip: Lees eens de blog van Sjaartje die met de Tuinhoutbeits aan de slag is gegaan!

Palen & Bielzen

Voor Palen & Bielzen hebben we ook een speciale beits. Deze is beschikbaar in de kleuren Zwarte teer en Carbobruin. Deze beits is ideaal voor grote oppervlaktes en is vocht- & weersbestendig.

Stappenplan; hoe beits ik mijn meubel?

Voorbereiding: Kies een keuze in afwerking

Verschil tussen beits en lak

Beits en lak zijn beide te gebruiken op hout en zowel dekkend als transparant verkrijgbaar. Bij een lak wordt het hout afgesloten met een film-vormende laag. Beits is meer vochtregulerend. Dit is van belang bij enigszins vochtig hout, dus bij tuinhout. Vocht kan door de beitslaag heen ontsnappen waardoor het hout kan drogen. Zo voorkom je houtrot en bladdervorming. Een groot voordeel van beits is dat je geen grondlak hoeft te gebruiken.

Olie

Bij gebruik van olie wordt de natuurlijke uitstraling van hout het beste bewaard. Olie biedt over het algemeen een minder lange bescherming dan beits.

Let op: Hout wat met olie behandeld is, kan niet meer met beits of lak behandeld worden.

Dekkend vs. Transparant

Beits is er in 2 varianten; transparant of dekkend. Met Transparant bedoelen we dat na afwerking het hout nog steeds zichtbaar is. Dit betekent echter niet dat het product niet in kleur te krijgen is, tranparante beits is in diverse tinten verkrijgbaar. Met een dekkende beits bedoelen we dat de ondergrond met een dekkende kleur behandeld wordt. De ondergrond is dan nagenoeg niet meer zichtbaar. Bedenk wel dat een beits deels in het hout trekt, waardoor ook bij een dekkende beitslaag de nerf nog wel licht zichtbaar kan zijn. Dit in tegenstelling tot een lak, dat de eigenschap heeft om meer bovenop het hout te liggen. Hierbij speelt naast het aantal lagen ook de ondergrond, dus het soort hout en de kleur van het hout, een grote rol.
CetaBever biedt zowel dekkende kleuren op de mengmachine als kant-en-klaar.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.