Hero Image

HOUTKLUS BUITEN

Keuzes in afwerking

 

Verschil tussen beits en lak

Beits en lak zijn beide te gebruiken op hout en zowel dekkend als transparant verkrijgbaar. Bij een lak wordt het hout afgesloten met film-vormende laag. Beits is meer vochtregulerend. Dit is van belang bij enigszins vochtig hout. Vocht kan door de beitslaag heen ontsnappen waardoor het hout kan drogen. Zo voorkom je houtrot en bladdervorming. Een groot voordeel van beits ten opzichte van lak is dat je geen grondlak hoeft te gebruiken.

Dekkend vs. Transparant

Beits is er in 2 varianten; transparant en dekkend. Met transparant bedoelen we dat na afwerking het hout nog steeds zichtbaar is. Dit betekent echter niet dat het product niet in kleur te krijgen is, transparante beits is in diverse tinten verkrijgbaar. Met een dekkende beits bedoelen we dat de ondergrond met een een dekkende kleur behandeld wordt. De ondergrond is dan niet meer zichtbaar. CetaBever biedt zowel dekkende kleuren op de mengmachine als kant-en-klaar.

Snel beits vs. Meesterbeits


CetaBever Meesterbeits; Deur & Kozijn

CetaBever Meesterbeits is een oplosmiddelhoudende buitenbeits, verkrijgbaar in diverse kleuren zijdeglans. De transparante meesterbeits is ook beschikbaar in glans. Cetabever Meesterbeits dekkend is te mengen in iedere gewenste kleur.

CetaBever Snel beits; Gevel Hout

Deze nieuwe watergedragen buitenbeits is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur op de mengmachine, voor zowel transparante als dekkende kleuren. Met Snel beits kun je jouw hout binnen een dag langdurig beschermen tegen weersinvloeden.  

houtklus buitenassortiment

Verschil Snel beits vs. Meesterbeits                                              

CetaBever tips

  • Maak je deur, kozijn en gevel regelmatig schoon. dit heeft een gunstige invloed op de duurzaamheid van je beits.
  • Repareer kitvoegen en openstaande houtverbindingen met Alabastine Houtkit Flexibel.
  • Maak je hout vantevoren goed schoon met Alabastine houtreiniger. Zo hecht de beits goed en blijft het beter zitten.
  • Haal voor gebruik de kwast over een stuk schuurpapier om zo eventueel loszittende kwastharen te verwijderen.
  • Bij vragen over producten of tips en adviezen bel onze Technische Voorlichting (071-3082344).