Hero Image

SCHUUR & TUINHUIS BEITSEN

Is het tijd om je tuinhuis goed te beschermen tegen het Nederlandse weer?

Of wil je jouw tuinhuis voorzien van een frisse nieuwe kleur? Dan is het tijd om nu aan de slag te gaan met de CetaBever Schuur- & Tuinhuisbeits.

Met deze beits;

  • kun je aan de slag tussen de buitjes door
  • beschermt je jouw tuinhuis al na 1 uur tegen de regen

 

CetaBever heeft een mooi assortiment dekkende en transparante kleuren beschikbaar. Kies een kleur en zoek de dichtsbijzijnde winkel.

Stappenplan; hoe beits ik mijn schuur of tuinhuis?

Stappenplan; hoe beits ik mijn schuur of tuinhuis?

Benodigdheden

Voorbereiding
Goed roeren. Niet verwerken beneden de 10°C. Bij nieuw hout kan de beits direct worden opgebracht. Bij behandeld hout is het belangrijk de intacte lak- en beitslagen in goede staat te ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Mochten er scheuren of gaten in het tuinhout zitten, repareer deze met Alabastine houtreparatie wanneer je dekkende beits gebruikt, en met Alabastine Kneedbaar Hout wanneer je transparante beits gebruikt. Na de reparatie moet je nog even de gerepareerde plekken schuren, schuur in de richting van de houtnerf.

Stap 1
Nu kun je beginnen met beitsen. Beits altijd met de nerf mee, let er op dat je druppels meteen wegveegt. Laat het hout na de eerste laag beits 4 uur drogen.

Stap 2
Schuur het hout nogmaals, maar dan lichtjes. Hierna breng je de tweede laag beits aan. Afhankelijk van het hout kun je nog een 3e laag aanbrengen. Tussen de lagen licht opschuren voor het beste resultaat.

Let op! CetaBever Schuur- & Tuinhuis dekkend zwart komt grijs over als je het blik opent, hij droogt wel zwart op. Om een dekkend resultaat te krijgen is het bij zwart echt nodig om drie lagen aan te brengen.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.