TUINHOUT BEITSEN EN DE NATUURLIJKE SCHOONHEID BEHOUDEN

Hout beitsen

Hout beitsen: onze eenvoudige handleiding voor het beitsen aan- en rondom je huis. 

 

Door goed voor het buitenwerk van je huis en je tuin te zorgen, verhoog je niet alleen de waarde van je huis, maar creëer je ook een extra buitenleefruimte voor de zomer. Heb je een houten terras dat er wat verweerd uitziet, maar perfect is voor bbq´s? Een pareltje van een strandhuis dat moet worden opgeknapt? Of misschien wel een idyllisch huisje in het bos dat meer liefde nodig heeft dan het nu krijgt? Met onze beitshandleiding geef je al het houtwerk de aandacht dat het verdient.

 

Houten gevelbekleding beitsen

 

​Houten gevelbekleding wordt steeds populairder, vanwege de mooie uitstraling en de duurzame kwaliteit. Van stadsappartementen tot huizen in buitenwijken of op het platteland: met een gevelbetimmering kun je op een geweldige manier verschillende houtoppervlakken en -structuren met elkaar combineren.

 

Populaire houtsoorten voor gevelbetimmering zijn de western red cedar, Europese eik, tamme kastanje, Europese en Siberische lariks en de douglasspar. Allemaal vanwege hun robuuste karakter. Maar als je het hout onbehandeld laat, vergrijst het na ongeveer vijf jaar en kan het gaan rotten.

 

Om de rijke kleuren te behouden, moet het hout worden beschermd. Zorg daarom goed voor je gevelbetimmering en doorloop de onderstaande stappen om je hout te beitsen in een tint die rechtdoet aan zijn natuurlijke afkomst. CetaBever Snel beits transparant is in iedere gewenste kleur te mengen. Veelgebruikte kleuren zijn momenteel blank, grenen, eiken of teak.

 

Toptip: Je kunt een houten gevelbekleding op verschillende manieren aanleggen, waarbij je steeds een andere uitstraling creëert. Populaire systemen zijn bijvoorbeeld de H-vorm, liplas, rechte rand en tand en groef. Welk systeem je ook kiest: het is altijd belangrijk dat de houtstructuur geheel verzadigd is, tot aan de randen toe.

 

Houten terras beitsen

 

Zachthoutsoorten die veel worden gebruikt voor vlonders of terrassen zijn ceder, vuren, grenen en zilverspar. Eiken en teak zijn veelgebruikte hardhoutsoorten. Wat je ook kiest, het is altijd belangrijk dat je een beits gebruikt die past bij de natuurlijke kleur van het hout. Stijlvolle vlonders zijn ideaal om in de zomer te ontspannen en gasten te ontvangen, maar als je ze niet onderhoud kunnen ze broos en glad worden. Volg de volgende stappen en je terras blijft mooi én veilig.

 

Terras beitsen in twee eenvoudige stappen

 

Reinigen, kaal schuren en beschermen:
Bewerkt hout moet worden gereinigd en kaal gemaakt met een geschikt schoonmaakproduct CetaBever 2-in-1- reinger. Onbewerkt hout moet worden voorbehandeld met een beschermingsmiddel [Alabastine verfreiniger] tegen de weersinvloeden.

 

Beschermen, opknappen en afwerken:
Breng drie lagen beits aan om het hout optimaal te beschermen [CetaBever Vlonder- & Terrasbeits Anti-slip]. De CetaBever houtbeits zorgt voor een rijke kleur, heeft antisliptechnologie en biedt langdurige bescherming tegen het weer.

 

​Tips: Wil je wat kleur toevoegen aan het hout? Kies dan voor een gekleurde houtbeits. De Cetabever Vlonder- & Terrasbeits is beschikbaar in Teak & Blank. Door bijpassende objecten te plaatsen in je tuin, creëer je ruimte en diepte vanaf het huis richting de tuin.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.