HANDLEIDING VOOR HOUT: EEN TERRAS ONDERHOUDEN

Probleemoplosser: een terras of vlonder onderhouden

Een professionele handleiding met de beste manieren om je terras of vlonder te onderhouden plus tips over productgebruik.  

Met een mooi en kwalitatief goed terras wordt je tuin een extra leefruimte in de zomer. Maar je terras of vlonder blijft niet vanzelf in topconditie, daar is onderhoud voor nodig. Hier zijn een aantal simpele oplossingen voor de meest voorkomende terrasproblemen…

Hoe voorkom ik dat mijn terras gaat rotten?

​Hout gaat rotten als het vochtig wordt. Een nieuw en onbehandeld terras moet worden verzorgd met een houtbeschermer [CetaBever Vlonder- & Terrasolie of beits]waarmee de natuurlijke schoonheid van het materiaal wordt versterkt en beschermd. De natuurlijke oliën in hout verdwijnen langzaam door verwering. Verzorg het hout daarom goed door regelmatig een nieuwe laag olie aan te brengen waarmee je de natuurlijke kleur versterkt. 

Hoe voorkom ik dat mijn terras gaat verweren?

Niet goed onderhouden vlonders of terrassen worden na verloop van tijd grijs door het zonlicht. Je kunt dit verblekingsproces voorkomen met een beschermende olie of beits [CetaBever Vlonder- & Terrasolie of CetaBever Vlonder- & Terrasbeits] die je aanbrengt bij aanleg van je terras. Is dat niet gebeurd, doe het dan alsnog. Verwijder daarvoor eerst de bovenste laag van het gebleekte hout met CetaBever Tuinmeubelreiniger 2-in-1, zodat de oorspronkelijke houtkleur weer te zien is. 

Hoe maak ik mijn terras antislip?

Een van de meest gehoorde klachten over terrassen is dat ze door slecht onderhoud glad worden, vooral in een nat klimaat. Je kunt dit voorkomen door je vlonder of terras regelmatig met een hogedrukspuit te reinigen, zo verwijder je mos en schimmel. Wanneer je iets wilt doen tegen de gladheid van hout die natuurlijk ontstaat bij natte weersomstandigheden, breng je een antislipbeits [Cetabever Vlonder- & Terrasbeits Anti-slip] aan. Deze producten bevatten microkorrels met antislipwerking die een laag vormen over het oppervlak van je terras.

Hoe voorkom ik mosgroei op mijn terras?

De sleutel tot succes bij het tegengaan van mosvorming is regelmatig onderhoud. Hoe schoner en frisser je houten terras of vlonder, des te minder kans krijgt mos om te groeien. Veeg je terras regelmatig schoon met een harde bezem en geef het een goede schrobbeurt met borstel en water of gebruik een hogedrukspuit.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.