Geïmpregneerd hout beitsen, hoe pak je dat aan?

Heb je tuinmeubelen, een schutting of andere producten van geïmpregneerd hout? Dan vraag je je misschien af of beitsen wel nodig is. Zeker wel, beits voor geïmpregneerd hout biedt extra bescherming en voorkomt vergrijzing van het hout. Maar hoe doe je dat, geïmpregneerd hout beitsen? Alle uitleg vind je hier.

Waarom geïmpregneerd hout beitsen?

Impregneren betekent dat het hout behandeld wordt met zout en chemicaliën. Dit mengsel bevat voornamelijk koper, wat het hout beschermt tegen houtrot en insecten. De daaraan toegevoegde stoffen bieden bescherming tegen andere manieren van aantasting.

Het is belangrijk om geïmpregneerd hout te behandelen, omdat UV-licht, regen en weer en wind ervoor zorgen dat geïmpregneerd hout vergrijst. Het lijkt misschien dubbelop, omdat impregneren ook al een vorm van hout behandelen is. Maar we raden het wel aan. Door geïmpregneerd hout te beitsen voorkom je namelijk vergrijzing en houd je het hout langer mooi.

Bovendien kun je met beits met een transparante of dekkende kleur het hout een andere uitstraling geven. 

Moet je geïmpregneerd hout behandelen met beits?

Uiteraard is dat geen verplichting. Maar als hout buiten staat, krijgt het veel te verduren door onder meer regen, wind en UV-straling. Dan is geïmpregneerd hout beitsen wel belangrijk om vergrijzing tegen te gaan en het geïmpregneerde hout langer mooi te houden.

Welke beits voor geïmpregneerd hout kies je?

Er zijn meerdere soorten beits voor geïmpregneerd hout om tussen te kiezen. Bij CetaBever bieden we zowel blanke (kleurloze) beits als beits met een transparante of dekkende kleur.

Je kunt voor geïmpregneerd hout beitsen de diverse soorten houtbeits voor buiten van CetaBever gebruiken:

Hoe kun je geïmpregneerd hout verven met beits? 

Heb je de juiste beits voor geïmpregneerd hout gekozen? Dan kun je het geïmpregneerde hout beitsen. Hiervoor is het belangrijk om eerst de eventuele groene aanslag te verwijderen (met een sopje van water en soda). Maak daarna de ondergrond schoon en laat het hout drogen. Schuur het vervolgens op en maak dan stofvrij. Daarna kun je het geïmpregneerde hout beitsen.

Laat het geïmpregneerde hout na het beitsen goed drogen. Op de verpakking van de beits staat vermeld wanneer de beitslaag stofdroog en overschilderbaar is. 

Aan de slag met geïmpregneerd hout beitsen? 

Wij geven je graag tips en advies over het gebruik van onze diverse beitsen. Of lees ons advies per houtklus.

Klaar om jouw geïmpregneerde hout te behandelen met beits? Bekijk dan de verschillende producten van CetaBever voor buiten. Alle groene blikken uit dit overzicht kun je gebruiken voor jouw beitsklus.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.