Met tuinbeits in antraciet de schutting opknappen, zo doe je dat!

Wil je je tuin een upgrade geven? Krijg je bijvoorbeeld een mooie antracietkleurige tuintafel en bijpassende stoelen? Dan is het wel zo mooi als je saaie of verkleurde houten schutting niet uit de toon valt. Dat kun je eenvoudig verhelpen: verf je schutting antraciet met tuinbeits in antraciet. Zo is je tuin strak en modern én gaat je schutting ook nog langer mee. 

Waarom je schutting antraciet beitsen?

Een grijze schutting past helemaal bij de trends van nu. Met een schutting in antraciet geef je je tuin direct een moderne uitstraling. Aangezien je schutting door het grote oppervlak bepalend is voor de totale uitstraling, knapt je tuin er direct van op.

Maar de looks zijn niet de enige reden om je schutting antraciet te beitsen. Tuinbeits in antraciet (of een andere kleur) van CetaBever trekt diep in het hout en biedt de schutting extra bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen. Daardoor blijft de schutting langer mooi

Welke tuinbeits in antraciet kies je?

Zoek je een tuinbeits in antraciet? Dan kom je al snel uit bij CetaBever beits antraciet. De CetaBever transparante schuttingbeits is namelijk verkrijgbaar in antraciet met een matte afwerking. Deze beits biedt tot 3 jaar bescherming en is waterafstotend en vocht- en weerbestendig.

Naast dat je deze schuttingbeits in antraciet kunt kopen, is er ook een metallic-variant. Als je écht iets anders wilt, kies dan voor een metallic afwerking met de CetaBever schuttingbeits in metallic. Deze beits is semi-dekkend, biedt uitstekende bescherming voor je schutting en zorgt voor een opvallend kleurtje met een glinsterend effect. Net wat anders dan je schutting beitsen in grijs of zwart!

Hoe gebruik je tuinbeits in antraciet om je schutting antraciet te beitsen?

Ben jij er klaar voor om je schutting antraciet te beitsen en heb je de tuinbeits al in de aanslag? Volg de stappen hieronder of bekijk onze how-to-video schutting beitsen of ons houtklusadvies.

  • Reinig het hout met Alabastine Verfreiniger in lauwwarm water en wacht totdat het hout droog is.
  • Schuur daarna het hout. Is je schutting al eerder gebeitst? Schuur dan alle slechte delen van de oude laag weg. Oude beitslagen die nog redelijk intact zijn, hoef je alleen licht op te schuren.
  • Vergeet niet om daarna het hout stofvrij te maken.
  • Roer de tuinbeits in antraciet goed door. Heb je een vierkant blik met dop? Schud dan het blik eerst.
  • Breng de eerste laag beits aan. Werk daarbij in de richting van de houtnerf.
  • Wacht na die eerste laag 4 uur en controleer of de beits droog is. Herhaal het beitsproces nog één of twee keer en schuur het hout tussen de lagen door licht op. 

Tips voor schuttingbeits antraciet gebruiken

Ga je aan de slag met tuinbeits in antraciet? Deze tips helpen je daarbij:

  • Dek planten en struiken af met oude lakens of schilderskleden.
  • Beits niet als de zon heel fel schijnt of als het koud of vochtig is (10-25 graden is de ideale temperatuur).
  • Breng liever meerdere dunne lagen schuttingbeits aan dan één dikke laag.
  • Gebruik eventueel de CetaBever Tuinhout Sprayer om sneller te zijn.

Klaar voor een antraciet schutting?

Ben jij er klaar voor om je schutting antraciet te maken? Bekijk onze schutting beitsen en kies de kleur en dekking die past bij jouw wensen. Heb je vragen over de producten? Stel je vraag aan onze Virtuele Houtklusadviseur.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.