Tafel, tuinhuis of schutting zwart beitsen - zo doe je dat!

Zwart is in. Deze kleur geeft je tuin een chique en strakke uitstraling. Of je nu je schutting, houten schuur of pergola zwart wilt beitsen, het kan allemaal met CetaBever. Ga jij je schutting zwart beitsen of ander tuinhout een zwarte kleur geven? Lees hier hoe je het beitsen aanpakt met de tuinbeits in zwarte tint van CetaBever.

Wat is het voordeel van je schutting, tafel of tuinhuis zwart beitsen?

Zwart is een chique kleur, die mooi te combineren is met alle kleuren planten in de tuin. Groen wordt groener en sprekender naast een zwarte schutting, schuur of tuinmeubel. Ook geeft zwarte tuinbeits op de schutting of schuur meer diepte in de tuin. 

Daarnaast is zwarte tuinbeits een geschikt product om de schutting, tuintafel of tuinmeubels langer te laten meegaan. Door de tuintafel, het tuinhuis of de schutting zwart te beitsen, bescherm je deze beter tegen onder meer regen en vorst. Met de zwarte tuinbeits van CetaBever kun je dus niet alleen het tuinhout of de schutting zwart verven, maar voorzie je het hout ook van een beschermlaag.

Wat kun je naast de schutting nog meer zwart beitsen?

Of het nu gaat om je tuinhuis, je tuinmeubels of de schutting - je kunt al het tuinhout zwart beitsen. Als je maar het juiste CetaBever product kiest!

Zo kun je je tuinhuis zwart beitsen voor een klassieke maar toch moderne look. CetaBever biedt diverse soorten zwarte tuinbeits om je tuinhuis zwart te beitsen met dezelfde uitstraling.

Daarnaast kun je je schutting of ander tuinhout zwart beitsen. Let wel op met geïmpregneerd hout. Dit kun je beter niet direct beitsen. Vaak is het slim om een half jaar te wachten, zodat de laag met zout en chemicaliën is weggespoeld.

Welke zwarte tuinbeits kies je voor je schutting zwart beitsen?

Ga je je tuinhuis zwart beitsen of voorzie je ander tuinhout van een zwarte kleur? Dan kun je daarvoor kiezen uit twee producten van CetaBever:

Aan de slag met je schutting zwart beitsen

Heb je de juiste zwarte tuinbeits in de aanslag? Wij helpen je om je houtklus goed aan te pakken. Bekijk onze tips en advies per houtklus. Of volg deze stappen om je tuinhout zwart te beitsen:

  1. Maak het hout schoon met Alabastine Verfreiniger, vermengd met lauwwarm water.
  2. Schuur het hout zodra het droog is. Schuur eventuele slechte oude beitslagen weg. Beitslagen die nog intact zijn, hoef je alleen licht op te schuren.
  3. Maak het hout stofvrij.
  4. Roer de zwarte tuinbeits door. Breng de eerste beitslaag aan, altijd in de richting van de houtnerf.
  5. Breng als de beitslaag droog is (vaak na zo’n 4 uur) een nieuwe laag aan. Schuur tussen de lagen door licht op.


Kom je er niet uit of heb je een productvraag? Stel ‘m aan onze Virtuele Houtklusadviseur, rechts onderin je scherm. Dan helpen we je graag verder.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.