STRIPPEN, BEITSEN, SCHOONMAKEN: HOE KNAP JE OUD MEUBILAIR OP?

Oud meubilair opknappen

Ontdek hoe je oud meubilair opknapt en het een frisse nieuwe look geeft

Benieuwd hoe je je oude meubilair kunt opknappen en het een tweede leven geeft? Vind de stijl die bij je past: rustiek, Scandinavisch, boheems, chique, traditioneel, modern of een mengelmoes. En maak indruk!

Je oude meubilair opknappen: kaal maken

Wil je genieten van de textuur van het hout? Verwijder dan de gehele lak- of verflaag van je oude houten meubels zodat de natuurlijke schoonheid van het materiaal in volle glorie te zien is. Hiervoor heb je nodig:

  • Afbijtmiddel [Alabastine Afbijt]

  • Beschermende handschoenen en veiligheidsbril

  • Kwast

  • Verfkrabber

  • Steenwol

  • Sopje en spons

Misschien moet je je net kaal gemaakte houten meubel een laag lak of olie geven, zodat het beter beschermd is en de diepe houttinten nog beter naar voren komen. Vooral aan te raden bij tafelbladen van eiken- of walnoothout, een stijlvolle Scandinavische stoel of een paar houten nachtkastjes.

Je oude meubilair opknappen: beitsen

Houd je van het karakter en de textuur van houten meubels, maar wil je het een nieuwe tint meegeven? Dan is beits wellicht een oplossing. De CetaBever Deur, Kozijn en Meubelbeits is te mengen in iedere gewenste transparante kleur.

Benodigdheden:
- Schuurpapier
- Beits [Cetabever Deur-, Kozijn en Meubelbeits]

Toptip: Test de beits eerst door een klein laagje aan te brengen op een verborgen stukje hout, zodat je zeker weet dat je blij bent met het eindresultaat

Je oude meubilair opknappen: reinigen

Heb je een oud houten meubelstuk met potentie dat alleen maar een flinke schoonmaakbeurt nodig heeft? Dan hebben we de perfecte handleiding [Hout reinigen in huis] voor je. Om je oude meubel een nieuw uiterlijk te geven, heb je soms genoeg aan water met zeep of schoonmaakmiddel, een spons en een droge doek.

Nadat je je oude meubel hebt geverfd, kaal gemaakt, gebeitst of grondig hebt schoongemaakt, wil je natuurlijk dat het er mooi blijft uitzien. Zet het daarom af en toe in de was. Ook kun je het jaarlijks oliën, zodat het hout wordt gevoed en de houttinten beter naar voren komen.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.