Hero Image

SCHUTTING BEITSEN?

Is het tijd om je oude schutting te beitsen?

Of heb je een nieuwe schutting en kan hij wel een leuk kleurtje gebruiken? Hier kun je met alle gemak wat aan doen. Met CetaBever Schuttingbeits is beitsen een fluitje van een cent.

CetaBever Schuttingbeits;

  • Beschermt tot wel drie jaar tegen weersinvloeden
  • Is snel droog, je kunt de volgende laag al na 4 uur aanbrengen
  • Dat betekent dat je schutting al na een halve dag waterafstotend is

Gebruik de Cetabever Schuttingbeits samen met de CetaBever Tuinhoutsprayer en je bent zo klaar. Zoek de dichtsbijzijnde winkel.

Stappenplan; hoe beits ik mijn meubel?

Stappenplan; hoe beits ik mijn schutting?

Benodigdheden

Voorbereiding

Goed roeren. Niet verwerken beneden de 10°C. Bij nieuw hout kan de beits direct worden opgebracht.  Bij al eerder geïmpregneerde schuttingen is het belangrijk dat je ze goed schuurt als je ze wilt beitsen. Bij behandeld hout is het belangrijk de intacte lak- en beitslagen in goede staat te ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Verwijder algen, mos of schimmel van je schutting met een schimmelwerende reiniger (CetaBever 2-in-1 reiniger). 

Stap 1
Nu kun je beginnen. Voordat je de hele schutting schildert, is het slim om te testen of de verf goed hecht. Kies daarvoor een hoek van de schutting die wat uit het zicht is. Beits in horizontale banen wanneer de schuttingdelen horizontaal zijn opgebouwd, en verticaal bij verticale schuttingdelen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk de structuur van het hout volgt. Verf van boven naar beneden, zodat je druppels direct kunt wegvegen. Werk met een kleinere verfkwast de hoeken goed bij en de delen tussen de houtpanelen en bij de palen, waar je met de grote kwast niet goed bij kan.

Stap 2

Laat de eerste laag 4 uur drogen en breng daarna de volgende laag aan. Bij onbehandeld hout; breng de beits aan in drie lagen voor het beste resultaat. Bij eerder behandeld hout is twee lagen voldoende. Tussen de lagen fijn schuren en het hout stofvrij maken.  

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.