Je trap anti-slip maken? Zo pak je dat aan met traplak anti-slip!

Een trap met gladde treden kan erg gevaarlijk zijn. Of je nu kleine kinderen hebt of niet, het is erg riskant om uit te glijden. Gelukkig is daar een oplossing voor: je kunt je trap anti-slip maken. Traplak anti-slip is daar een handig product voor. Wat is het precies? Wat zijn de voordelen? En hoe gebruik je het? Wij geven je alle nodige tips.

Waarom je trap anti-slip maken? 

Veel trappen zijn van zichzelf glad. Dat ziet er mooi uit, maar brengt ook gevaar met zich mee. Je kunt namelijk uitglijden. Met in het ergste geval een lelijke val van de trap tot gevolg. Dat is vooral riskant als je kinderen hebt of als je al wat ouder bent. Maar eigenlijk is het voor iedereen beter om een gladde trap anti-slip te maken. Zo maak je je trap een stuk veiliger.

Traplak anti-slip: wat is het?

Voor je trap anti-slip maken zijn verschillende opties. Zo zie je vaak anti-slip-strips op treden geplakt. Alleen veel mensen vinden zulke strips zonde van hun mooie houten trap. Gelukkig is er ook een oplossing die er én mooi uitziet én uitglijgevaar voorkomt: anti-slip traplak. Die lak heeft ook nog een extra voordeel: de trap blijft er langer mooi door.

Anti-slip traplak gebruik je vooral op de treden van de trap voor extra veiligheid. Een anti-slip traplak is een lak voor je houten trap waarin kleine korreltjes zijn verwerkt. Die zorgen voor een wat ruwe laag op de trap, waardoor de trap stroef wordt. Zo maakt de lak de trap minder glad, waardoor de kans op uitglijden veel kleiner is.

Welke anti-slip traplak kies je?

Om je trap anti-slip te maken kun je kiezen voor CetaBever Trappenlak Anti-slip transparant. Dit is een watergedragen lak verkrijgbaar in zijdeglans. Deze anti-slip traplak beschermt en verzorgt je houten trap en geeft een prachtige kleurloze eindlaag waarbij de houtnerf zichtbaar blijft. Een mooi resultaat dus, dat ook nog eens lang mooi blijft. De traplak biedt namelijk jarenlange bescherming tegen onder andere slijtage, verkleuring of lelijke vlekken die in het hout trekken.

Maar waarschijnlijk nog belangrijker: CetaBever Trappenplak Anti-slip heeft een anti-slipformule. De kleurloze anti-slipkorrel maakt de trap stroef. Na het aanbrengen van deze lak zorgt de speciale slipformule voor meer grip als je naar boven of beneden loopt. Een fijn idee!

Hoe breng je traplak anti-slip aan?

Je trap anti-slip maken met traplak pak je bij nieuw onbehandeld of kaal hout anders aan dan bij een trap die al eerder behandeld is. We zetten de stappen voor je op een rij.


Nieuw kaal of onbehandeld hout anti-slip maken

 • Reinig en ontvet de trap met Alabastine Verfreiniger in lauwwarm water.
 • Schuur de trap in de richting van de houtnerf met korrelgrofte P150-P180. Heeft de trap scherpe hoeken en randen? Rond die dan af door rond te schuren.
 • Maak de trap stofvrij.
 • Herstel eventuele kleine beschadigingen met Alabastine Kneedbaar Hout. Schuur de trap na het drogen van het kneedbaar hout glad en maak de trap nogmaals stofvrij.
 • Roer de lak goed door.
 • Breng de eerste laag lak aan. Laat de lak dan ongeveer 4 uur drogen.
 • Herhaal het lakproces nog 2 keer. Schuur tussen de lagen door licht op met fijn schuurpapier.


Behandelde ondergrond anti-slip maken

 • Reinig en ontvet de trap met Alabastine Verfreiniger in lauwwarm water.
 • Verwijder de slechte verflagen door de trap te schuren met korrelgrofte P150-P180.
 • Schuur dan de randen van de kaal gekomen delen iets op, zodat ze geleidelijk overlopen in de wel behandelde stukjes van de trap.
 • Schuur daarna de intacte lagen met korrelgrofte P220-P280
 • Maak de trap stofvrij.
 • Herstel eventuele kleine beschadigingen met Alabastine Kneedbaar Hout. Schuur de trap na het drogen daarvan glad en maak de trap opnieuw stofvrij.
 • Roer de lak goed door.
 • Breng de eerste laag lak aan. Laat de lak dan ongeveer 4 uur drogen.

Herhaal het lakproces nog 2 keer. Schuur tussen de lagen door licht op met fijn schuurpapier.

Het resultaat: een anti-slip trap die lang mooi blijft

Dankzij de anti-slip traplak van CetaBever is het uitglijgevaar een stuk kleiner. Tegelijkertijd heb je een mooie trap, die dankzij de beschermlaag ook nog lang mooi blijft. Je trap is beter bestand tegen onder meer krassen, vuil en verkleuring. Dat maakt deze traplak een mooie, effectieve én voordelige oplossing. 

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.